Tinder uitgespeeld? Dan is deze app wat voor jou

Hater meets Tinder and Happn

Als single being heb je vast van deze apps gehoord en hoogstwaarschijnlijk een account aangemaakt. Maar ook als niet-vrijgezel zul je deze namen vast wel eens gehoord hebben of zelfs stiekem hebben uitgeprobeerd op de telefoon van een van je vrijgezelle vrienden. Tinder en Happn zijn supersimpel in gebruik: Je logt in met Facebook, plaatst een aantal van je mooiste foto’s, stelt de leeftijdsrange in et voilà, de singles stromen binnen! Maak je account vervolgens persoonlijker door een biografie, wensen/eisenlijstje of cheesy tekst toe te voegen. Let the swiping begin!

The differences

Het grootste verschil tussen deze twee datingapps zit hem in de nabijheid van de gebruikers. Op Happn zie je profielen van personen die minder dan 250 meter bij je uit de buurt zijn geweest. Als je elkaar vaker treft wordt dit ook weergegeven. Een geheel andere benadering dan Tinder, waar je tot 160(!!) kilometer van je eigen locatie personen kunt tegenkomen. Waar Tinder steeds maar een persoon in beeld laat komen, kiest Happn ervoor om iedereen te tonen die in de buurt is geweest en binnen jouw aangegeven leeftijdsrange valt. Op Happn blijven de personen dus in beeld, waar ze op Tinder verdwijnen zodra je ze naar links hebt geswiped. Dus. Ga je voor overzicht of blijf je liever in spanning wachten tot die ene leuke persoon voorbij komt?

It’s time for some negativity

Er zijn zoveel datingapps die zich richten op uiterlijk, dat het juist eens leuk is om te kijken naar iets heel anders... Zeuren, zeiken en haten. Kun je zo je ware ontmoeten? Van hating naar dating, let’s give it a try!

How it works
Nadat ik heb ingelogd via Facebook en mijn profiel heb ingesteld, komt de uitleg voorbij en wordt me duidelijk dat we voorlopig nog niet van het swipen af zijn. Maar deze keer swipe je geen personen, maar onderwerpen. Hater, te herkennen aan het toepasselijke omgekeerde hart, maakt gebruik van de Tinder-methode: je veegt naar links als je het onderwerp niets vindt en naar rechts als je het wel leuk vindt. Daarnaast kun je omhoog of omlaag vegen om aan te geven of je iets fantastisch vindt of intens haat. Denk aan onderwerpen zoals documentaires over de ruimte, fish sticks, vreemde huisdieren, King Joffrey, botox en #TBT.

Er staan zo’n drieduizend varianten in de app en het aanbod is heel divers. Er staan namen tussen van artiesten en (blijkbaar) koks die ik niet ken. Niet ideaal, want je wilt wel een duidelijk beeld van jezelf scheppen. Deze onderwerpen en personen kun je negeren door op ‘skip’ te drukken. Zodra je enkele woorden hebt geranked komt er een melding in beeld dat er matches zijn. Woehoe! Onderaan druk je op het ‘mensen’-icoon en komen jouw matches voorbij. Hier zie je de voornaam, leeftijd, afstand en het percentage hate-match. Ook hier swipe je naar links en rechts om iemand te liken of disliken. Omdat er nog maar weinig mensen in Nederland de app gebruiken en omdat het zich nog in de beginfase bevindt, kom ik voornamelijk mensen tegen die ver uit de buurt wonen.

What we love about Hater:

  • Een nieuwe manier van matchen
  • Makkelijk in gebruik door het bekende swipen
  • Veel verschillende onderwerpen
  • Mooie vormgeving
  • Het is gratis!

What we don't love about Hater:

  • Het is een bèta versie en wordt momenteel alleen getest in de App Store
  • Omdat het nog zo nieuw is zijn er weinig Haters in de buurt
  • Verplicht inloggen met Facebook
  • Er komen onderwerpen in beeld die niet iedereen kent
  • Het laden kan wat lang duren

So...

De app heeft een unieke insteek op het gebied van matchen, waardoor Hater zeker het gesprek van de dag kan worden. Ook omdat de app mooi is vormgegeven, afwisselende onderwerpen laat zien en gemakkelijk in gebruik is scoort hij punten. Vergeleken met andere datingapps is het in mindere mate een vleeskeuring, iets wat bij Tinder en Happn juist ervoor heeft gezorgd dat mensen na verloop van tijd afhaken. Er is wel een groot minpunt; zolang er niet veel gebruikers in de buurt zijn, wordt de gebruiker niet voldoende geprikkeld om de app vaak te gebruiken. Een gesprek dat geopend wordt met 'Hi! Wie gehts hater?' is voor mij een reden om Hater na een tijdje toch niet meer iedere dag te openen...

Ben je nieuwsgierig geworden naar Hater? Installeer dan de app via de App Store en probeer het eens uit! Voor de Android users is er goed nieuws, vanaf de herfst kunnen jullie ook mee-haten.

See you hater! 😉

Tagged: app · appreview · dating · datingapp · hater · review
Comments

No Comments.

Leave a replyReply to

View