Is Twitch de toekomst?

 

355 BILJOEN

Twitch is een platform waar miljoenen mensen met dezelfde passie samenkomen: games. Je kunt live zien hoe de nieuwste games worden gespeeld, natuurlijk met bijpassend commentaar van de streamer. Tegelijkertijd kun je met de andere kijkers discussiëren over de game en alles wat daarmee te maken heeft. Begint het bij jou te jeuken en krijg je zin om zelf te streamen, dan kan dat ook. In 2017 had Twitch meer dan 15 miljoen unieke bezoekers per dag en meer dan 355 biljoen minuten aan bekeken streams. Indrukwekkend, maar niet onverwacht. Zeker als je bedenkt dat de gaming industry vorig jaar een omzet had van 128,5 miljard. Binnen Twitch kun je een stream vinden van bijna elke game. Ben je geen FIFA-speler of PUBG-liefhebber? Geen probleem. Noem een game en je hebt een grote kans dat iemand, as we speak, aan het streamen is.

VEELZIJDIG

Dat ook de sterren, zoals Drake, hun weg naar het platform hebben gevondenis geen verassing. Gamen is populair. Veel merken zien potentie in de wereld van gamen en eSports en investeren daarom grote bedragen. Mede daarom kan je op Twitch én Fox Sports de wedstrijden uit de eDivisie bekijken. Ook het publiek weet Twitch steeds vaker te vinden. Waarom het steeds meer mensen aanspreekt, hangt van verschillende factoren af. Zo kijken sommige mensen vanwege de humor en de gesprekken die plaatsvinden in de chat, terwijl andere mensen Twitch bezoeken om grote gametoernooien te bekijken zoals de Rocket League Championship Series. Daarnaast kan je simpelweg checken of een game écht zo leuk is als je denkt.

 

JOIN THE MOVEMENT

Als je wilt adverteren, is het belangrijk om te weten dat er vooral mannelijke kijkers actief zijn op Twitch (81.5% tegenover 18.5%) en merendeel van de kijkers tussen de 18 en 34 jaar oud is. Daarnaast kun je voor verschillende advertising opties kiezen. Je kunt adverteren op de homepage, pagina’s van streamers of tijdens de stream zelf. Daarnaast kan je targeten op type content. Wil je jongeren bereiken? Dan is het slim om te focussen op games als Skylanders, Minecraft en Fortnite. Je hebt als merk dus genoeg mogelijkheden om jouw doelgroep te bereiken via Twitch. Dus… waar wacht je nog op?

 

Comments

No Comments.

Leave a replyReply to

View