Kijken naar de toekomst door Ralfs Blossom-bril

Top 5 van 2016 en dingen waar ik naar uitkijk voor 2017

It’s been quite a year! Voor de mensen die bij Blossom werken, voor onze klanten en voor de industrie. Hierbij mijn Blossom Top 5 van het afgelopen jaar.

#5 Het beste social bureau van Nederland

160408_Blossom_Emerce_Linkpost

In april is Blossom door Emerce gekozen tot beste social bureau van Nederland. Daar ben ik onwijs trots op, omdat we die doelstelling in 2011 als eerste aan onze muur van ons oude kantoor hebben gehangen, toen we nog maar met 5 mensen bij Blossom werkten. Toch heeft deze verkiezing maar net mijn Top 5 gehaald, omdat dit het resultaat is van werk wat we in 2015 gemaakt hebben. Het jaar 2016 was in mijn optiek vooral het jaar waarin we onszelf opnieuw hebben moeten uitvinden.

Maar goed.... die overwinningsvideo die we intern hebben gemaakt: die verdient wel echt een plaatsje in de Top 5.

#4 DOETTERTOE

In een snel veranderende wereld is het soms noodzakelijk om je missie en visie aan te scherpen. Dit kunnen eindeloos lange processen zijn met semantische discussies, maar zo ging het deze keer niet. Blossom laat zich namelijk samenvatten in ‘één’ woord: doettertoe? En de missie en visie komen daaruit voort.

Missie: Wij maken marketing meer betekenisvol door het creëren en verspreiden van creatieve content die ertoe doet voor merken én mensen.

Visie: Door de grenzen van creativiteit, technologie én distributie op te zoeken is Blossom het beste social content bureau voor merken die hun marketing laten aansluiten op menselijke behoeften in plaats van hun eigen bewijsdrang.

#3 Vernieuwing

Bij Blossom werken over het algemeen hele nieuwsgierige mensen. Die passen bij het DNA van Blossom en de kernwaarden vanuit de groep; Innovation, Dedication en Fun. Met zulke mensen en binnen zo’n omgeving is het makkelijk om te innoveren en vernieuwend bezig te zijn. Wij zijn een progressief social content bureau dat altijd voorop wil lopen.

Persoonlijk ben ik heel trots op de VR workshops die we hebben gegeven, de 360º video activatie voor Krasloten, de live videotoepassing Borreltje Borreltje voor Chio, de eerste campagnes op het gebied van Marketing en Creative Automation met Smartly die nu lopen en waarmee we in de toekomst echt Social CRM kunnen gaan bedrijven, alle nieuwe content- en adformats die we telkens weer als eerste inzetten, Chatbots die we aan het ontwikkelen zijn om de potentie van Conversation Marketing te onderzoeken…

Als nerd vind ik de innovatie en vernieuwing het mooiste onderdeel van mijn vak. Het krijgt echter geen #1 positie in deze lijst, omdat ik vind dat we er veel meer over moeten vertellen. Een mooie ambitie voor 2017.

#2 Een zilveren EFFIE en een Grand Prix Content Marketing voor de Hartstichting (en voor Blossom).

hartstichting_awards

Gaat het om het winnen van prijzen? Nee, daar gaat het niet om. Waar het in dit geval om gaat, is dat we samen met Triple Double deze prijzen hebben gewonnen met werk voor de Hartstichting, wat bewezen effectief is. Al jaren roepen we dat we Branded Performance willen neerzetten; het verschil tussen marketing en sales laten verdwijnen en aantonen dat je met goede social content zowel aan een merk kunt bouwen als resultaten kunt boeken. Dat hebben we eerder al bewezen, maar wordt nu ook echt erkend. Wanneer je dit kunt doen voor merken en campagnes met hoge maatschappelijke waarde dan is dat helemaal top.

#1: Bring Your Parents to Work Day

Op vrijdagavond 4 november hadden we meer dan 50 ouders over de vloer om ze in een avond, onder het genot van goed eten, alcohol en gezelligheid nu eindelijk eens het volgende uit te leggen: ‘Wat doet hun zoon of dochter nu eigenlijk de hele dag?!’. Een legendarische avond met een epic video als resultaat.

Een intern event als hoogtepunt van 2016? Tja...misschien een beetje raar. Maar die ouders zouden nooit bij Blossom op bezoek gekomen zijn als hun kinderen niet bij Blossom gewerkt hadden.

En dát is waar het om gaat. Iedere dag zet iedereen zich bij Blossom in om het beste werk te maken, shit te fixen, vooruitgang te boeken. Soms (bijna) letterlijk met bloed, zweet en tranen. De output is leuke, mooie content en (hopelijk) goede resultaten voor onze klanten, maar de weg daarnaartoe is niet altijd even makkelijk.

De trots van de ouders op hun kinderen, en de trots van de Blossom collega’s op hun werk en hun werkplek... daar kan niets tegenop.

En waar kijk ik naar uit in 2017?

Zal ik het ietsje korter houden? De volgende dingen gaan gebeuren bij Blossom en daar kijk ik enorm naar uit:

 • We gaan samen met een van onze klanten onze eerste VR/AR content case ontwikkelen.
 • Blossom wordt wereldnieuws.
 • We gaan samen met een van onze klanten onze eerste Promoted Pin(terest) campagne opzetten.
 • Geïnspireerd door Victor Romijn van de Hartstichting zal ook bij Blossom het Karaoke Kwartier worden ingevoerd.
 • We gaan samen met een van onze klanten onze eerste Facebook Messenger Bot lanceren en daar spijkerharde resultaten mee boeken.
 • Niek Maas gaat zijn baard afscheren en zijn hipsterimago van zich afschudden.
 • We gaan samen met een van onze klanten een Social CRM traject realiseren waarbij we op basis van CRM data, profieldata en gedragsdata content gaan ontwikkelen op micro-doelgroep niveau. Social content at scale door gebruik te maken van marketing- en dynamic creative automation.
 • Er is minimaal één Blossom collega blij omdat Feyenoord (geen) kampioen wordt.
 • We gaan dé oplossing bieden voor de doorgaans matige doorvertaling van tv-commercials naar social media.
 • Ik gok op minimaal één Blossom zwangerschap.
 • We gaan méér creatieve en data gedreven prijzen winnen dan in 2016. Niet om het prijzen winnen, maar wel omdat we van een feestje houden en omdat ons werk het verdient.

Met andere woorden; een jaar vol met Innovation, Dedication en Fun!

Comments

No Comments.

Leave a replyReply to

View